گاه رویش عشقه - کلبه کتاب کلیدر

گاه رویش عشقه

   هانیه قدمگاهی: مجموعه داستان «گاه‌ رویش عَشَقه» شامل هفت داستان کوتاه عمدتا با درون‌مایه‌ی عشق است. گیاه عشقه در تاروپود تمام داستان‌ها حضور دارد و اشاره‌ی مدام نویسنده به برگ‌های قلبی‌شکل آن، در هماهنگی با فضای عاشقانه‌ی داستان‌هاست. هرکدام از داستان‌ها اشخاص و فضاهای متفاوتی را توصیف می‌کنند و ما در داستانی با ماجرای مردی غریق‌نجات همراه می‌شویم و در داستانی دیگر، ماجرای غریبانه‌ی یک شنل قرمزی پیر در جنگل..!  عشق و پیچک 

و اما برویم به سراغ نویسنده. «م. دهنوی» ترجیح می‌دهد نام کوچکش روی جلد نیاید. خودش درباره دلیلش می‌گوید:

«برای اینکه بتوانم از هر کاراکتر و جنسیتی استفاده کنم بدون اینکه خواننده پیش‌زمینه و قضاوتی راجع‌به من داشته باشد. راستش به نظرم نويسنده اهمیت چندانی ندارد و از خواننده‌ای که به اعتبار نویسنده، کتاب می‌خواند خوشم نمی‌آید.» 

دهنوی در ادامه می‌گوید: «بیست‌و‌هشت سالم است. اهل و ساکن نیشابور هستم. سه دوره برگزیده داستان سیمرغ بودم. دو دوره رتبه اول و یکی هم برنده رتبه دوم جشنواره بودم که داستان‌های برگزیده‌ی این دوره‌ها در کتاب «در خانه ما کسی یانگ را دوست نداشت» چاپ شده. اسم این مجموعه هم از عنوان یکی از داستان‌های من انتخاب شده.»

او درباره اثرش توضیح می‌دهد: «گاه رویش عشقه مجموعه داستانی است که عشق و پیچک عشقه به صورت حاشیه یا محور داستان‌ها استفاده شده‌اند و مخلوطی از مسائل مختلف زندگی هستند. اولین اثر مستقل من است و البته مجموعه دومم را به ناشر سپرده‌ام. امیدوارم به عنوان اولین اثر مستقلم مورد استقبال قرار بگیرد.»

قسمتی از متن کتاب را در ادامه با هم می‌خوانیم: 

   «شلنگ را توی هم لوله کردم و مثل مار سیاهی گذاشتمش زیر برگ‌های این عشقه که از تنه این بید مجنون گرفته و رفته بالا، می‌دانم که آخر عاقبت این بید بدبخت را به کشتن می‌دهد؛ ولی به آقا نگفتم وگرنه می‌گفت عشقه را از ریشه بکشم بیرون، چون بیدهای مجنونش را از همه دارودرخت‌های این باغچه ها بیشتر می‌پسندد. می‌گوید زن‌وشوهرهای جوان که کلّه‌شان داغ است وقتی بیدهای مجنون را می‌بینند می‌گویند: «اوخی، ببین چه نانازن، مثل ما که لیلی و مجنونیم. می‌گوید این زوج‌های جوان همه‌شان دیوانه هستند، نه که لیلی و مجنون باشند، واقعا یک تخته‌شان کم است؛ ولی خب چه بهتر واسه ما.»ص13

 

«گاه رویش عشقه»، م.دهنوی، نشر صاد، 120صفحه، رقعی، چاپ اول1400، قیمت: 28هزارتومان