افسانه عادی بودن - کلبه کتاب کلیدر

افسانه عادی بودن

افسانه عادی بودن


تروما، بیماری و درمان در فرهنگ سمی

همه‌ی ما در طول زندگی نوعی از اختلالات روان‌تنی یا سایکوسوماتیک را تجربه کرده‌ایم. مثلا افزایش ضربان قلب وقتی اضطراب داریم یا نفس نفس زدن وقتی که احساس ترس می‌کنیم.

در کتاب «افسانه عادی بودن»، دکتر مته، روان‌پزشک بالینی، از خلال مصاحبه با مراجعانش با انواع مشکلات روان‌تنی، با رویکردی خلاقانه به بررسی تاثیر جامعه بر مشکلات روان‌تنی افراد می‌پردازد با مطرح کردن این پرسش که:
چطور در دنیای مدرن، در اوج قله‌ی مهارت و کمال پزشکی، همچنان شاهدیم بیماری‌های مزمن فیزیکی بیشتر و بیشتر می‌شوند؟ چطور شاهد بیشتر شدن دردهای بیماری‌های روانی و اعتیاد هستیم؟ در ضمن‌، چطور است که حواس‌مان به آن‌ها نیست؟ چطور باید راهی برای مقابله ودرمان دردهای بی‌شماری که به ما هجوم می‌آورد بیابیم؟

 کتاب پیش رو شامل پنج فصل است که نویسنده در طول آن‌ها می‌کوشد به تشریح مشکل و سپس به ارائه‌ی راه حل یا درمان بپردازد. همچنین او با تجربه چهل ساله‌ی خود در مقام روان‌پزشک بالینی متوجه شده که درک ما از واژه‌ی «عادی_نرمال» اشتباه است. ما برای این درک معمولا نقش تروما (آسیب) و استرسی را که بر فرد وارد می‌شود نادیده می‌گیریم؛ حتی گاهی فشارهای زندگی مدرن را هم نمی‌بینیم.


چند سطر کتاب 

 

به این باور رسیده‌ام که در پس کل مرض‌های مزمن واگیردار که امروزه ما را زیر ضرب خود گرفته، خواه فیزیکی باشد خواه روانی، چیزی در خود فرهنگ ما وجود دارد که به انحراف رفته است. چیزی که باعث ایجاد دردهای ناخوشایندی است که ازشان رنج می‌بریم و از آن مهم‌تر در ایدئولوژی‌مان نقاط کوری وجود دارد که نمی‌گذارد این وضع خطرناک را به وضوح ببینیم، چه برسد به اینکه بخواهیم کاری برایش بکنیم. ص14


افسانه عادی بودن، گبور مته، آراز بارسقیان، نشر میلکان