خرده ماه ها
📕خرده ماه ها
(خاطرات یک سال غذا خوردن در شانگهای)
مینا✍️
"خرده ماهها" یک سفرنامهی خوشمزه و متفاوت است که نویسنده در آن از سفر یکسالهی خود به شانگهای و غذاهای ریز و درشت آن، غذاخوریهای بزرگ و کوچک، و آداب غذاخوری سنتی مردم با بیانی شیرین و آرامشبخش حرف میزند.
نگارش طبیعت یک کشور با توصیفات پر از ریزهکاری از غذاهای مختلف سنتی و مدرن آن لذیذترین سفرنامهی چینی را به قفسهی کتابخانهی شما اضافه میکند.
پاولز در کنار نوشتههای خود با همکاری اما دایان رایت یک سری تصویرگریهای جذاب نیز اراِئه داده است که از سری نکات سرگرمکننده کتاب است.
در این سفرنامه شما با عطر نودل و دلمههای بخارپز مدهوش میشوید و به دنبال نویسنده از یک غذاخوری به غذاخوری دیگر برای کشف مزههای تازه روانه میشوید.
خردهماهها در کنار سفرنامه بودن بار معنوی خاطرات نویسنده را نیز به دوش میکشد و به گونهای میآموزد که غذاها فقط غذا نیستند بلکه با عطر و بوی خود پلی برای یادآوری خاطرات عزیز گذشته نیز هستند.
چند سطر کتاب
یک روز شنبه صبح در صف رستوران دلمهی یانگ محلهمان، پایین خیابان دانشگاهم در شانگهای میایستم. هوا بوی روغن داغ و دانههای کنجد برشته میدهد. ابرهای بخار را در نزدیکی سقف تماشا میکنم. همین که زمان ناهار نزدیک میشود در خوراکسرا سروصداها افزایش مییابند. مشتریان ثابت و کارکنان، دیگر به من عادت کردهاند. فقط چند خالهی پیر به من زل میزنند و وقتی در جواب به آنها لبخند میزنم با خرسندی رو برمیگردانند. ص11
📕خرده ماهها، انتشارات دانش آفرین، نینا مینگیا پاولز، الهام صیفی کار