احمد خیامی متولد 1303 در مشهد از بنیانگذاران کارخانجات ایران ناسیونال بود که همراه برادرش، محمود، نخستین بار اتومبیل «پیکان» را به خیابانهای ایران روانه کردند. بهتازگی کتابی با عنوان «پیکان سرنوشت ما» بر اساس نوشتهها و خاطرات احمد خیامی به بازار آمده است.
کتابی که فرزندش مهدی خیامی گردآورده و نشر نی در 246 صفحه منتشر کرده است. این کتاب، هم برای کارآفرینان جالب است هم برای دوستداران تاریخ و هم البته برای اهل سیاست که در لابلای سطور کتاب و چه بسا نانوشتههایش نکاتی جذاب را در خواهند یافت. چند سطر از این کتاب را با هم میخوانیم.
◀️#چند_سطر_کتاب:
پیکان بی رقیب نشاید!
به عالیخانی گفتم اضافه کردن 2500 تومان به قیمت پیکان هیچ اثری در فروش آن نخواهد داشت، ولی جلوگیری از واردات اتومبیل موقعیت انحصاری برای محصولات داخلی محسوب میشود و هر کاری که انحصاری شود تلاش برای ارتقای کیفیت و رقابت با محصولات مشابه را منتفی میکند و این به زیان کارخانههای سازندۀ اتومبیل است. برنامۀ ما این است که محصولات خود را از نظر مرغوبیت به پایۀ محصولات بزرگترین کارخانههای دنیا برسانیم و شاید بهتر از آنها بشویم تا بتوانیم محصولاتمان را به دیگر کشورها صادرات کنیم. وزیر در جواب گفت فکر کن، خیلی به نفع شماست. گفتم منافعی در جلوگیری ورود سایر اتومبیلها نمیبینم، مگر این که مردم به همین دلیل اعتمادشان از ما که بزرگترین تولید کنندۀ اتومبیل در داخل کشوریم سلب میشود. ص158
▫️پیکان سرنوشت ما/ مهدی خیامی/ #نشر_نی/ 246 صفحه/ 28 هزارتومان
یادداشت از: کلیدر/ مهدی کاکولی