کتاب فلسفهی کامو بخشی از یک مجموعه با نام "بزرگان اندیشه" است که توسط نشر نو منتشر شده. نمیدانم این مجموعه چند جلد خواهد بود، اما ظاهرا در حال حاضر پنج جلد از آن ترجمه و چاپ شدهاند.
آنطور که در مقدمهی نویسنده آمده است «این کتاب اگرچه ممکن است برای کامو پژوهان جالب باشد، اما در وهلهی نخست برای خوانندگانی نوشته شده است که میخواهند اهمیت فلسفی آثار کامو را دریابند اما پشتوانه فلسفی زیادی ندارند یا تمامی آثار مهم کامو را نخواندهاند.»
البته منظور نویسنده قطعا این نیست که با خوندن این کتاب میتونید پز کام شناسی بدید بدون اینکه کتاباشو خونده باشید!😬
اما به نظر من این کتاب برای افراد دیگری هم مناسب است: کسانی که زیاد با کامو آشنا نیستند، با خواندن این کتاب قطعا کنجکاو میشوند تا به سراغ آثارش رفته و با دید بازتری آن را بخوانند. افرادی هم که آثار کامو را خواندهاند، حالا با مطالعه نقد و بررسی افکار وی، این ضرورت را حس خواهند کرد که دوباره سری به آثار این نویسنده بزنند.
فلسفهی کامو در بخش اول به بررسی افراد و تفکراتی پرداخته که کامو از آنها تاثیر گرفته و یا به آنها علاقه داشته است. پس از آن در بخشهای بعدی به بررسی آثار مهم کامو پرداخته و در عین حال سیر تکاملی آثار وی را در دورههای مختلف زندگیاش به تصویر میکشد.
#چند_سطر_کتاب
کامو چند روز پس از دریافت نوبل در مصاحبهای گفت: «من دلمشغولیهای مسیحی دارم، اما سرشتم پاگانی است.»
دلمشغولیهای کامو چه بودند؟ او که متفکری فلسفی بود دلمشغول جایگاه انسان در جهان، معنای زندگی بشری، دلایل زیستن، و اخلاق بود ـ مسائل اساسی در همهی ادیان، از جمله مسیحیت. او برخلاف سارتر و اکثر فیلسوفان حرفهای زمانش، علاقهی خاصی به مسائل مربوط به آگاهی، ادراک حسی، شناخت، ارادهی آزاد، یا هستی نداشت. پس او راست میگفت که شریک دلمشغولیهای مسیحیان است. اما کامو مسیحی نبود. او نه به خدا معتقد بود و نه اخلاقیات خاص مسیحی را قبول داشت.
ص 17
📘فلسفه کامو/ نویسنده: ریچارد کمبر/ مترجم: #خشایار_دیهیم/ #نشر_نو/ قیمت: 21 هزار تومان
یادداشت از: کلیدر/ مهرنوش چمنی