از اونجا که فالاچی یکی از نویسندههای مورد علاقه منه، خیلی سعی کردم جنس کتاباشو توی کتابفروشی جور کنم، ولی متاسفانه نتونستم. تنها چیزایی که تونستم سفارش بدم، انواع و اقسام ترجمههایی از کتاب "نامه به کودکی که هرگز زاده نشد"، یک ترجمه از کتاب "یک مرد" و "جنس ضعیف"(حیف ترجمه بهتری ازش نیست) و "زندگی، جنگ و دیگر هیچ" بودن. اما همین تازگی نشر نگاه تونست مجوز چاپ کتاب «پنه لوپه به جنگ میرود» رو بگیره و اون رو منتشر کنه. راستش میترسیدم ترجمه خوبی نباشه. من پیش ازاین ترجمه #ویدا_مشفق رو خونده بودم، ولی خوشبختانه این ترجمه جدید هم بد نیست و از زبان ایتالیایی به فارسی برگردانده شده. از همین تریبون درخواست دارم کتاب "اگر خورشید بمیرد" رو هم منتشر کنید(بیزحمت ترجمه یغما گلرویی نباشه).
پنه لوپه به جنگ میرود، یک رمان عاشقانه هست. جو دختری ایتالیایی برای یک ماموریت دو ماهه به آمریکا میره. فرانچسکو، دوست عاشق جو ازش میخواد که اینکار رو نکنه و از اینکه جو با شادی و سبکبالی داره اونو ترک میکنه، ناراحته. جو دیدگاهی متفاوت با فرانچسکو داره و کاملا شاد و سرحال به آمریکا میره، به سرزمین موعودش که البته با یک ماجرای قدیمی رومانتیک آمیخته شده.
این رمان گرچه یک گزارش نیست، اما کاملا دیدگاه فالاچی رو نسبت به مسایل جهان، جنگ و مدرنیته در خودش داره و درعین حال، ظرافت و پیچیدگیهای یک رمان رو هم با خودش داره. مردانی که درگیر جنگ و بعد از اون سرمایهداری هستند و زنانی که به خاطر زن بودن مورد قضاوت قرار میگیرند و در نهایت زنانی که دیگه قرار نیست مثل پنهلوپه(همسر اودیسه) سالها به انتظار بنشینن یا مثل مادرش فقط اشک بریزن. پنهلوپههایی که برای به دست آوردن چیزی که براشون مهمه به جنگ میرن...
◀️ #چند_سطر_کتاب
«این مزخرفات رو کی بهت گفته؟»
«یه آمریکایی که چن سال قبل میشناختمش...چرا میگی مزخرفات؟ میتونن راست باشن...»
«ببین جوانا! قشنگی یا زشتی هرجایی از این دنیا بسته به حسی داره که تو موقع دیدنش داشته باشی! اگه خودت رو خوشبخت حس کنی حتی شهر صنعتی آبادان یه شاهکار معماری به نظر میآد....اما اگه این حس رو نداشته باشی یه شهر رویایی ـ مث ونیز ـ هم از نگاهت زشت به نظر میاد! آمریکا تنها یه کشور نیست...یه حسه. یه زمانه! یه تصویره و سمبلی از یه روزگاره...»
«فرانچسکو! فکر میکنی آمریکاییا چه جور ملتی باشن؟»
«مث ما ایتالیاییا...زشت، زیبا، نجیب، بی ناموس...تو که میدونی! نظر من به جامعهی خودمون خیلی سادس. ما مردم باهوشی هستیم که یه عده احمق بهمون حکومت میکنن! آمریکاییا مردم احمقیان که آدمای باهوشی ادارهشون میکنن!»
«شاید ...اما خوب پول خرج فکرای تازه میکنن! ایتالیاییا واسه گوشتای تازه خوب پول خرج میکنن و آمریکاییا واسه فکرای بکر!»
«علتش اینه که کمبود فکر دارن. موضوع عرضه و تقاضاس! وقتی یه جنسی تو بازار پیدا نشه قیمتش بالا میره! فرق مهم دیگهای که ما با آمریکاییا داریم اینه که ما ملتی با عضلههای لاغر و فکرای فراوونیم و اونا مردمی با عضلههای محکم و فکرای کم!»
ص 11
📕پنه لوپه به جنگ میرود / اوریانا فالاچی/مترجم: فرشته اکبرپور/ نشر نگاه/ رقعی/ 228/ چاپ اول 1397/ قیمت: 22000 تومان
یادداشت از: مهرنوش چمنی
@KLIDAR