01 اردیبهشت 1397
#کتاب_امروز
📒 #خیابان_چرینگ_کراس_شماره_84
📕 #هلین_هانف
📘مترجم: #لیلا_کرد
📗 #نشر_کوله_پشتی
کلیدر/ #مهرنوش:
هر از گاهی به کتابی برمیخورم که منو به وجد میاره. کتاب هیجانانگیز و قشنگ زیاد خوندم اما وجد به نظرم فرق داره با قشنگ بودن. یکی از اینا همین "خیابان چرینگ کراس شماره ی 84" هست.
این کتاب نامههای خانمی به نام "هلین هانْفْ" هست که از آمریکا با یک کتابفروشی به نام مارکس و شرکا مکاتبه داشته و از اونها کتابهای دست دوم نایاب خریداری میکرده. خانم هانف نویسنده و فیلمنامهنویس آمریکایی هست که در طی چند سال ارتباط دوستانهی خوبی با شش کارمند این کتابفروشی برقرار میکنه. این ارتباط به مدت بیست سال تداوم پیدا میکنه.
این کتاب از چند لحاظ برای من جالب بود. اول اینکه صداقت و دوستی افراد در دوره سختی بود. در اون دوران انگلستان پس از جنگ دچار مشکل شده و مواد غذایی جیرهبندی شده بود، اما دو طرفِ مکاتبه از هر فرصتی برای ابراز محبت و دوستی استفاده میکردند. از نکات جالب برای من قیمتها بود و راحتی تبادلات، که اصلا قابل تصور نیست. فکر کنید طرف به جای اینکه بره اون سر شهرشون خرید کنه نامه میداده از انگلستان براش کتاب پیدا کنن بفرستن! و مثلا چندتا کتاب میخره به قیمت یک پوند و خردهای که معادلش میشده 4 دلار و بیست سنت. (انگاری اون موقع دلار خیلی هم با ارزش نبوده!😬)
این کتاب برای من که یک کتابفروش هستم خیلی هیجانانگیز بود، اما مطمئنم اگر اهل ادبیات کلاسیک و ماجراهای واقعی هستید حتما از این کتاب خوشتون میاد.
❗️غرغر: کاش به جای استفاده از کلمهی "ترجمه" برای تبدیل نرخ پوند به دلار از کلمه بهتری مثل همون "تبدیل" استفاده میشد. (اگر هنوز آن را داری برایم بفرست و به محض اینکه مبلغ را ترجمه کردی آن را برایت میفرستم. کِی و برایان به حومه شهر نقل مکان کرده و مرا بدون مترجم باقی گذاشتهاند. ص 75)
#چند_سطر_کتاب
با احترام، به اطلاع میرسانم که کلیسای انگلستان، زیباترین نثری که تاکنون نگاشته شده، به گند کشیده است. هرکسی که از آنها خواسته کتاب مقدس را دستکاری کنند، در آتش سوزانده خواهد شد؛ این خط و این هم نشان!
به من که ربطی ندارد، من یهودی هستم. اما یک همسر برادر کاتولیک، یک همسر برادر متدیست، یک خروار دخترعمو و پسرعموی پرسبیتری، و یک عمهی شفادهندهی مسیحی دارم و حدس میزنم اگر آنها مطلع شوند که چنین انجیل لاتینی وجود دارد آن را تایید نخواهند کرد. (اینطور که معلوم است آنها از وجود این نسخهی لاتین اطلاعی ندارند.)
اصلا به درک! من فعلا از انجیل استاد زبان لاتینم استفاده میکنم، که احتمالا تا زمانی که شما یکی برایم پیدا نکنید، آن را به او پس نخواهم داد!
به ضمیمه، 4 دلار بابت طلبِ 3 دلار و 88 سنت شما میفرستم. با 12 سنت باقی مانده برای خودتان یک فنجان قهوه بخرید. اطراف اینجا اداره پست ندارد و حاضر نیستم تا ساختمان راکفلر بدوم و برای یک حوالهی 3 دلار و 88 سنتی، در صف بایستم. اگر هم تا زمان رفتن به آنجا برای انجام کار دیگری صبر کنم، حتما پول را خرج میکنم و دیگر 3 دلار و 88 سنتی در کار نخواهد بود! من به ادارهی پست آمریکا و خدمات پستیاش اطمینان کامل دارم.
ص 13
📙خیابان چرینگ کراس شمارهی 84/ هلین هانف/ مترجم: لیلا کرد/ نشر نون/ رقعی/ شومیز/120 صفحه/ 12000 تومان
◀️ توضیح: موفقیت و محبوبیت این کتاب، در 54سالگی، خانم هلین هانف را به نویسندهای محبوب تبدیل کرد و ناشر انگلیسی را بر آن داشت تا مقدمات سفر او را به انگلستان برای دیدار دوستانش در کتابفروشی بعد از 20 سال نامهنگاری فراهم کند.
در سال 1987 با اقتباس از این کتاب فیلمی با بازی آنتونی هاپکینز در نقش فرانک دوئل و آن بنکرافت در نقش هلین ساخته شد.